Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Фестиваль обдарованої молоді «Розумна нація – міцна держава»

          11 листопада відбувся І фестиваль обдарованої молоді Деснянської громади «Розумна нація – міцна держава».

          У фестивалі взяли участь учні та вчителі Тужарської ЗОШ І-ІІ ступенів, Косачівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Морівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Деснянської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Деснянської гімназії.

          Були запрошені гості з вищих навчальних закладів: Анастасія Некряч - проректор з наукової роботи Київського міжнародного університету, доктор політичних наук, професор, Лілія Гонюкова - доктор наук з державного управління, професор кафедри державної політики та суспільного розвитку Національної академії державного управління при Президентові України, Тетяна Мелещенко, кандидат історичних наук, старший викладач кафедри методики навчання суспільних дисциплін і гендерної освіти Інституту історичної освіти Національного педагогічного університету ім. М.Драгоманова.

          Фестиваль проводився з метою підтримки обдарованої молоді Деснянської громади, демонстрації творчого потенціалу учнів та розвитку їх теоретичних і практичних навичок діяльності в різних галузях науки. Програмою фестивалю охоплено різні напрямки розвитку талантів та здібностей учнів. Проведено психологічні тренінги «Світ творчості навколо мене», науково-дослідницькі майстерні: природничого циклу «Моя земля - земля моїх батьків», математичного циклу «Найкращий спосіб вивчити що-небудь - це відкрити самому», філологічного циклу «Хто не знає нічого про іноземні мови - не знає нічого і про свою» та творчі майстерні: музична «Музика - світова мова, яка не потребує перекладу», художня «Багатство – це ні що інше, як показник творчості людини».

          Під час занять учні досліджували свій край, свою землю, рослинність, яка росте на цій землі, створили географічну карту Деснянської громади; досліджували різні способи визначення площі (за формулою Піка). Учасники фестивалю створили комп’ютерну модель своєї кімнати; окреслили європейські і загальнолюдські цінності, ведучи розмову англійською та німецькою мовами. Кожен учасник зміг себе проявити в певному дослідженні, визначив для себе пріоритетні цінності, отримав практичний досвід. У творчих майстернях учні вчилися творити красу своїми руками, грали в музичні ігри, розучували танці.

          Педагогами у форматі «круглого столу» розглянуто проблему «Умови успішної праці з обдарованими дітьми» щодо важливих аспектів формування обдарованої дитини як творчої особистості в загальноосвітньому закладі.

          Цікавим для учнів та дорослих стало засідання «Демократичної школи» щодо виявлення лідера, яке продемонструвало як учні оцінюють лідерські якості, якими вони бачать лідерів нашого часу, з’ясували для себе принцип демократичності вибору. Завдяки елементам тренінгу, які демонстрували тренери з м. Києва Тетяна Мелещенко та Лілія Гонюкова, експертами були обрані кандидати в Молодіжну раду при селищній раді Деснянської громади.

          Під час закриття учні отримали посвідчення кандидатів Молодіжної ради, а також сертифікати учасників науково-дослідницьких та творчих майстерень. Підготовлений концерт та флешмоб учасників фестивалю продемонстрував об’єднання молодих талантів Деснянської громади в одне «зіркове сузір’я».

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/