Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Другий Форум українських патріотичних справ «Ми – українці!»

          14-16 жовтня делегація Чернігівської області взяла участь у Другому Форумі українських патріотичних справ «Ми – українці!», який відбувся у місті Києві. Метою Форуму було підведення підсумків року, що пройшов від підписання Указу Президента України № 580/2015 «Про стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки», виявлення проблемних питань та визначення шляхів їх вирішення.

          У Всеукраїнському заході взяли участь понад 300 представників освітянської галузі, громадські активісти, відповідальні за реалізацію програм національно-патріотичного виховання молоді з усіх областей України.

          До делегації Чернігівської області увійшли представники позашкільного навчального закладу «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій», обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д.Ушинського, керівник рою-переможця ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»), голова Чернігівського осередку організації української молоді «Джура» та представники Деснянської територіальної громади Козелецького району.

          Відкриття Форуму і перший день роботи відбулись в актовій залі Міністерства освіти і науки України. З вітальним словам до учасників Форуму звернулись заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей, голова Правління Міжнародної благодійної установи «Центр національного Відродження» Тарас Гребеняк. Вітання прозвучали також від заступника Глави Адміністрації Президента України Павленка Ростислава Миколайовича, представників Міністерств соціальної політики України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства оборони України, Українського інституту національної пам’яті.

          Також, у перший день проведення заходу учасники Форуму прослухали лекції з тем: «Друга світова. Війна пам’ятей», «Національно-патріотичне виховання: вектори поступу», «Військово-патріотичне виховання як важлива складова обороноздатності країни» та ін. Перед учасниками зі святковою програмою на військово- та історико-героїчну тематику виступили учнівські колективи київських шкіл.

          Форум продовжив свою роботу 15-16 жовтня на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України. Під час пленарних та секційних занять учасники Форуму мали змогу поспілкуватись, обговорити питання щодо технологічного забезпечення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, перспектив розвитку гри «Джура» та шляхів вдосконалення її організації, відвідали Національний музей історії України у Другій світовій війні та отримали сертифікати учасників Форуму.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/