Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Заходи, присвячені 26-ій річниці прийняття Декларації про державний суверенітет України

          16 липня 1990 р. Верховна Рада УРСР прийняла документ великої історичної ваги – Декларацію про державний суверенітет України. Суверенітет передбачає верховенство, самостійність, повноту й неподільність влади в межах території України.

          З нагоди 26-ї річниці прийняття Декларації, з метою національно-патріотичного виховання у закладах оздоровлення та відпочинку Чернігівської області організовано та проведено святкові заходи.

          У дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Десна», вихованці випустили тематичну стінгазету, а також стали учасниками лінійки на честь свята, педагогічним колективом закладу було підготовлено засідання за «круглим столом» «Шлях до незалежності», на завершення для дітей було влаштовано спортивно-розважальну програму «Козацькі розваги».

          День вихованців дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Барвінок» почався з урочистої лінійки, спортивні змагання «Маленькі патріоти» стали родзинкою святкового дня, флешмоб «Україна єдина!» викликав позитивні враження у кожного учасника, а квест «Усі ми – діти твої, Україно!» став завершальним дійством свята. Цілий день у таборі панувала дружня атмосфера, діти з радістю брали участь у заходах.

          Педагоги дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Лісова казка» підготували для дітей інформаційну годину «Історичний контекст державного суверенітету України» та тематичну виставку матеріалів аби детально розповісти вихованцям про важливий день для всієї країни. Перегляд документального фільму «Державність – минуле і сьогодення» справив на дітей неабиякі враження та став темою для обговорення.

          Тренінг-заняття «Я громадянин суверенної України» відбувся у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Мрія». Діти з радістю взяли участь у заході, кожен розповідав про свою любов до України, а також як це бути справжнім патріотом.

          Вихованці та педагоги ІІ зміни (профіль національно-патріотичне виховання) Чернігівської обласної літньої школи для талановитих та обдарованих дітей на базі табору «Юний турист» стали учасниками святкової лінійки, відвідали пізнавальну екскурсію до національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» м.Батурин, по приїзду на дітей чекали спортивні ігри «Від козацьких старшин до спортивних вершин», на завершення учасники літньої школи влаштували святковий ярмарок «Козацькому роду нема переводу».

          У дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Зміна» відбувся перегляд історико-документального фільму «Прийняття Декларації про державний суверенітет України». Не обійшлося й без конкурсу малюнків «Я живу в вільній Україні». Дітлахи з радістю взяли участь у конкурсі, кожен малюнок став справжнім витвором дитячого мистецтва.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/