Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Обласний семінар методистів із бібліотечних фондів

          22 червня на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського проведено обласний семінар методистів із бібліотечних фондів районних (міських) методкабінетів(центрів), територіальних громад на тему «Моделювання системи роботи методиста з бібліотечних фондів та шкільного бібліотекаря в контексті змін та інновацій в системі освіти» Семінар розпочала Ірина Лисенко, проректор ЧОІППО імені К.Д. Ушинського, кандидат педагогічних наук, доцент. Вона висвітлила роботу методиста, як лідера професійного зростання шкільного бібліотекаря.

          У роботі семінару взяла участь Світлана Жук, начальник відділу розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Управління освіти і науки Чернігівської ОДА. Світлана Володимирівна зазначила, що питання забезпечення підручниками закладів освіти області знаходиться на постійному контролі Управління освіти і науки облдержадміністрації.

          Тетяна Кравець, методист із бібліотечних фондів відділу виховної роботи і здорового способу життя, висвітлила питання щодо організації роботи з видавництвами по укладанню угод на закупівлю підручників для учнів 4 і 7 класів та перспективи забезпечення підручниками учнів 8 класів ЗНЗ області. Також було обговорено питання можливого перерозподілу навчальної літератури попередніх років видання, що є у бібліотечних фондах загальноосвітніх навчальних закладах з урахуванням зміни у контингентах учнів та відповідно до потреби.

          Лідія Бурцева, методист із бібліотечної роботи відділу виховної роботи і здорового способу життя наголосила, що сьогодні шкільну бібліотеку розглядають як інформаційний центр навчального закладу, мета якого – забезпечення інформаційних потреб та запитів учнів і вчителів, а перетворення бібліотеки закладу освіти на сучасний бібліотечно-інформаційний центр – необхідна вимога сучасності. Методист познайомила присутніх з інструктивно-методичними матеріалами проведення Всеукраїнського конкурсу «Шкільна бібліотека – 2017» та переліком номінацій.

          Любов Анненкова, бібліотекар Чернігівської гімназії №31 гуманітарно-естетичного профілю Чернігівської міської ради познайомила присутніх із використанням проектних технологій у роботі шкільної бібліотеки. Бібліотекар звернула увагу присутніх, що підвищення інтересу сучасного учня до читання літератури, створення позитивного іміджу читача, виховання в учнів любові до рідної землі, рідного краю, формування патріотичних почуттів, використання інноваційних технологій в роботі бібліотеки – саме на це спрямована проектна діяльність шкільної бібліотеки.

          Учасники семінару отримали практичні та методичні рекомендації для подальшої роботи та обмінялися досвідом роботи.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/