Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Детальніше про проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

          19 травня

          Після урочистого відкриття ІІ (обласного( етапу) Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на базі дитячого табору «Юний турист» у с.Количівка за участю голови Чернігівської обласної державної адміністрації Валерія Куліча та заступника голови – керівника апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталії Романової, 27 роїв з усіх куточків Чернігівщини розпочали боротьбу в конкурсах та змаганнях ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

          У перший день було проведено конкурс «Теренова гра». Це тактична гра з елементами топографії та орієнтування. Роям необхідно було за допомогою карти і компасу відшукати контрольні пункти (КП) у лісі. На кожному КП учасники отримували картку з частиною вислову. З отриманих частин на фініші кожен рій складав патріотичний вислів про Україну. Кращим визнано рій «Побратими» з Прилуцького району, другим став рій «Нащадки козаків» з Ріпкинського району, третім – рій «Литаври» з м. Прилуки.

          Після змагань, Головою Світової Виховної Ради Спілки української молоді Нелею Лавриненко було проведено вечір знайомств, традиційні козацькі гутірки.

          Завершився перший день запаленням ватри (козацького вогнища) та виконанням патріотичних пісень у колі друзів.

          20 травня

          У зв’язку з погіршенням погодних умов програму було частково змінено. Ранок у джур розпочався не з традиційної руханки, а з приготування сніданку в надзвичайно складних умовах. Цього дня конкурсанти разом з їх наставниками пройшли справжній козацький вишкіл і довели, що їх не злякають ніякі труднощі. Незважаючи на зливу та шквальний вітер, конкурсанти продемонстрували свою військову виправку під час конкурсу строю та пісні «Впоряд». Найкращими в цьому виді змагань став рій «Литаври» (м. Прилуки), друге місце дісталося рою «Нащадки козаків» , рій «Січ» (Бахмацький район) здобув третє місце.

          21 травня

          Конкурс «Стрільба» став родзинкою третього дня. П’ять осіб з команди стріляли з пневматичної гвинтівки у положенні лежачи по мішенях на відстані 10 метрів. Кращими стрільцями стали учасники з рою «Побратими» (Прилуцький район»), другими були «Козакети-десантники» (Талалаївський район), третю сходинку посіли учасники команди «Січ» (Бахмацький район).

          Цього ж дня на козачат чекало інше випробовування – інтелектуальна гра-вікторина «Відун». Діти продемонстрували знання з історії України доби козаччини та історії українських військових формувань різних епох. Вони мали змогу самостійно обирати тему та запитання від простих до більш складних, в залежності від рівня підготовки рою. За результатами конкурсу: І місце - рій «Богунівці» (Чернігівський район) ; ІІ місце - рій «Сіверяни» (м. Новгород-Сіверський) ; ІІІ місце - рій «Нащадки Остряниці» (Козелецький район) .

          Продемонструвавши ерудицію, гравці брали участь у силових змаганнях «Штовхання гирі». Чотири учасники від рою підіймали гирю вагою у 16 кг. Перемогу отримав рій «Бджілка» з Чернігова, друге місце посіли «Українські отамани» з Менського району, «Отамани» з Ніжина стали третіми.

          Кінець третього, насиченого подіями та гарними враженнями дня було завершено у традиційному колі друзів. Кожен рій виступав з творчим номером та отримав приз.

          22 травня

          День розпочався з силового змагання «Перетягування линви». Участь брали по 6 чоловік з кожного рою. За словами конкурсантів, це було одне з найважчих випробувань, адже всі учасники мали гідну фізичну підготовку. Найсильнішими виявилися «Козаки-десантники» з Талалаївського району, «Українці» з Ніжинського району посіли другу сходинку, третє місце виборов рій «Сокіл» з Носівського району.

          Звітували учасники й про виконання домашнього завдання «Добре діло». Протягом року кожен рій виконував добрі справи за принципом лицарства: «Служити Богові, Батьківщині, ближнім». Учасники презентували фотографії та додатки до них. Рій «Чупмундир» зі Щорського району посів перше місце у захисті свого звіту. Литаври з Прилук посіли друге місце. «Отамани» з Ніжина та «Нащадки Острянці» з Козелецького району розділили третю сходинку.

          Конкурс «Туристсько-спортивна смуга перешкод» надав можливість проявити себе шістьом учасникам від кожного рою. На дистанції конкурсу траплялися наступні перешкоди та етапи: рух по жердинах, переправа через яр по колоді, купини, транспортування потерпілого на ношах, подолання перешкоди з використанням підвішеної мотузки (маятник), бухтовка вірьовки, укладання рюкзака, в’язання вузлів, рух на фініш гусячим кроком. Переможцем став рій «Сіверяни» ( м. Новгород-Сіверський), рій «Єдність» (Семенівський район) посів друге місце, рій «Побратими» (Прилуцький район) виборов третю сходинку. Під кінець четвертого дня, до юних джур завітали учасники АТО. Військові привітали їх з перемогою в районних та міських етапах Всекраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), а також висловили вдячність за те, що учнівська молодь виховує в собі почуття патріотизму та любов до Батьківщини.

          Представники Всеукраїнського громадського об'єднання «Джура» з міста Прилуки провели майстер-клас з бойового гопака.

          23 травня

          Стартували змагання з надання першої долікарської допомоги та виконання елементів рятівних робіт - «Рятівник». Джури продемонстрували свої теоретичні знання та практичні навички, вони відповідали на питання про першу домедичну допомогу з іммобілізації кінцівок, зупинки артеріальної кровотечі, накладання пов’язок на різні частини тіла.

          За результатами, перше місце посів рай «Чупмундир» (Щорський район), друге – рій «Литаври» (м. Прилуки), третє – рій «Сіверяни» з міста Новгород-Сіверський.

          Наступним був конкурс «Варта» («У колі друзів»), в якому було представлено творчо-мистецькі звіти роїв. У п`ятнадцятихвилинному виступі учасники поєднали поезію, пісні, танці та акробатичні номери.

          За результатами конкурсу перше місце посів рій «Нащадки Остряниці» (Козелецький район), друге місце дісталося рою «Черешенське братство» (Коропський район), третє місце отримав рій «Запорожці» (Куликівський район).

          Заключною програмою стало «Фаєршоу», яке продемонстрували випускники позашкільного навчального закладу «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій».

          24 травня

          Нагородження переможців ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), який представлятиме Чернігівщину на Всеукраїнському етапі змагань було проведено на Красній площі у місті Чернігів.

          Перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, заступник голови – керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Наталія Романова, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький, завідувач сектору Чернігівської області державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Альберт Черешко та представники громадських організацій взяли участь в урочистому закритті ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

          Наталія Романова виступила з вітальним словом до дітей та нагородила рої-переможці.

          Цього року переможцем став рій «Січ» Бахмацького району. Друге місце посів рій «Отамани» з міста Ніжин, третім став рій «Литаври» з Прилук. Вітаємо переможців! Бажаємо рою «Січ» перемогти на ІІІ Всеукраїнському етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/