Анонси
     

     






           
           

          Назад

          «Ну що б, здавалося слова…»

          Слово — це велика сила, яку слід спрямовувати лише на добро: передавати знання, підтримувати когось у складній ситуації, дарувати радість і щастя. 24 травня у День слов’янської писемності та культури на базі Чернігівського професійного ліцею побуту відбувся обласний фестиваль авторських творів учнів та педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів області, які здійснюють загальноосвітню підготовку, «Ну що б, здавалося, слова…». Присутні поринули у магію слова – поетичного, прозового; слова, що народилось у душах 17-ти авторів, які виходили на сцену, аби поділитись своїми почуттями з усіма.

          До складу журі фестивалю увійшли доцент кафедри філологічних наук Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім.Ушинського Тетяна Матюшкіна та почесний гість – поет, письменник, президент Східноєвропейського видавничого товариства імені Григорія Сковороди Петро Орлов. Вони оцінювали учасників за чотирма критеріями: рівень авторської майстерності, елементи традиційності та новизни, гармонія образу, виконавська майстерність. За результатами роботи журі було визначено кращих у номінаціях «Народні традиції в творах», «Діти цивілізації», «Проза», «Поезія національно-патріотичного змісту». Переможцями стали викладач ДПТНЗ «Чернігівський професійний будівельний ліцей» Лідія Афанащенко, учениця Чернігівського професійного ліцею побуту Світлана Крамар, викладач ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей» Наталія Койдан, яка додатково була відзначена дипломом за незвичність і оригінальність виконавської майстерності, викладач ДПТНЗ «Щорське вище професійне училище лісового господарства» Тетяна Євхан, а також за найбільшою кількістю балів, набраних у конкурсі, вона отримала Гран-прі фестивалю.

          У інших двох номінаціях «Гумористичний твір» та «Лірика кохання» було лише по одному учаснику.

          Глядачі та члени журі були зворушені як авторськими текстами, гармонійно поєднаними зі створеним образом, так і мультимедійним та музичним супроводом. Святкову атмосферу на фестивали підтримували вокаліст Роман Корольов, учасники талант-студії «ВІВА» (керівник В’ячеслав Маховка), танцювальний колектив та театр мод Чернігівського професійного ліцею побуту (керівники Вікторія Тупиця, Наталія Бараковських).

          Майстерно провели фестивалю викладач зарубіжної літератури та методист ДПТНЗ «Чернігівський професійний будівельний ліцей» Алла Ханенко, а також її учень Владислав Кованьов.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/