Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Чернігівщина вшанувала молоду еліту регіону

          Підтримка обдарованих дітей є одним із найперших завдань освітянської спільноти, адже це своєрідна інвестиція в наше майбутнє. Плекає таланти та сприяє самореалізації молоді і Чернігівщина.

          18 травня 2016 року відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Валерія Петровича Куліча з переможцями IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, ХV Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, VІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, ХVІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

          Захід було розпочато хвилиною мовчання вшанування пам’яті кримських татар, які загинули під час депортації 1944 року, яку оголосив Валерій Куліч. Начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Анатолійович Конопацький зазначив, що на зустріч запрошено 60 переможців, які здобули 67 дипломів Всеукраїнського і Міжнародного рівнів, із яких – 63 вибороли учні загальноосвітніх навчальних закладів та 4 – студенти вищих навчальних закладів області (Чернігівського національного університету імені Т.Г.Шевченка, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя), які вперше брали участь у подібному заході. На цьогорічну зустріч 15 учнів запрошені вже вдруге. 5 – мають перемоги три роки поспіль.

          Серед учасників зустрічі присутні учні, як міських, так і шкіл сільської місцевості. Молоді люди, які здобули для області по дві і навіть по три нагороди, стали багаторазовими переможцями Всеукраїнських та Міжнародних інтелектуальних змагань. Нагороджували і зовсім юних учнів – п’ятих, шостих, сьомих класів, але незважаючи на свій вік, вони мають перші вагомі досягнення.

          Голова облдержадміністрації звернувся до молодої еліти з побажаннями добра, щедрої долі та невичерпної жаги до знань, а також висловив слова щирої вдячності працівникам освіти, адже досягнення вихованців – результат копіткої праці висококваліфікованих педагогів.

          Наостанок, Валерій Куліч привітав всіх присутніх із закінченням навчального року та побажав не зупинятись на досягнутому і продовжувати здобувати нові перемоги, завжди прагнути до досконалості і підкорювати творчі вершини в ім'я рідної держави.

          Доброю традицією на зустрічі такого високого рівня стало дарувати грошові винагороди та подарунки. На згадку про інтелектуальні звершення кожен учасник отримав із рук очільника області книгу «Україна і Світ. Славетні міста».

          Окрім талановитої молоді та їх наставників у святковій залі були присутні батьки юних переможців, підтримка та турбота яких важлива в житті кожної людини.

          Майбутнє України в надійних руках, про що свідчать виступи учнів-учасників зустрічі: Анни Капелюхи, Павла Нагорного, Антона Дасюка, Анастасії Сметани, Анни Гавриш та студентки Анни Молочко, які пообіцяли й надалі успішно долати дорогу інтелектуальної ниви Батьківщини та крокувати до здобуття найвищого професіоналізму!

          Сподіваємось, що зустріч надовго запам’ятається кожному учаснику. Бажаємо юним талантам нових перемог, невичерпної жаги до знань, віри в можливості для здійснення мрій в ім’я нашої країни!

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/