Анонси
     

     






           
           

          Назад

          Зустріч учнів Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді з ветераном

          На честь Дня перемоги над нацизмом у Європі учні Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради зустрілися з учасником подій Другої світової війни Іваном Оніщенко. Зустріч з ветераном проведено в читальній залі на базі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка.

          На початку зустрічі Іван Омелянович переповів спогади більш ніж сімдесятирічної давнини. Війна для ветерана почалася в 1941 році, коли він, п’ятнадцятирічний хлопець, добровольцем вступив до лав армії. Військові навчання він пройшов у Києві, а тяжкі «іспити» довелося складати на фронтах Румунії, Словакії, Венгрії.

          У 1944 році Іван Омелянович був поранений і тривалий час перебував на лікуванні у військовому госпіталі на території Словакії. За його словами, там пережив друге народження. Власне, перемогу над нацизмом довелося зустрічати все ще в лікарні. При спогадах великого травневого дня 1945 року в Івана Омеляновича на очах забриніли сльози… Ковтаючи «ком у горлі», знайшов у собі сили розповісти учням курйозні випадки, що траплялися на війні. Теплими словами згадав своїх військових товаришів.

          На завершення Іван Омелянович побажав одного: щоб ніколи не повторилися роки лихоліття, які йому довелося пережити, щоб вічно панував у світі мир і спокій, щасливими були діти, здоровими онуки.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/