Анонси
     

     






           
           
          25-та річниця Дня Незалежності України

          Назад

          16 Серпня 2016 10:25

          КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів»

          До 25-річчя Дня Незалежності України та до Дня Державного Прапора України вихованці КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» на чолі з керівниками влаштували виставку творчих робіт вихованців гуртків «Живи і процвітай, моя Україно, калиновий край!», на якій було представлено 40 робіт, виконаних у патріотичному стилі з використанням державних символів та національних кольорів. Діти презентували плакати, малюнки, витинанки, ляльки-мотанки, вироби з солоного тіста, паперової пластики та бісеру, а також вишиванки, які викликали захоплення у кожного відвідувача.

          З нагоди Дня Прапора юннати започаткували обласну акцію «Державний Прапор України –це символ миру і добра». Гуртківці виростили розсаду чорнобривців та агератуму, яку передали у навчальні заклади для створення моделі Державного Прапора з живих квітів на територіях навчальних закладів. Прапори із живих квітів прикрашають подвір`я обласної станції юних натуралістів, обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, обласного Палацу дітей та юнацтва, обласного центру науково-технічної творчості для учнівської молоді.

          12 Серпня 2016 09:31

          Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій

          Справжніми патріотами рідної держави є вихованці та педагоги Центру дитячого та юнацького туризму і екскурсій. Кожного разу вони доводять це своєю працею та невичерпним талантом.

          Позашкільним навчальним закладом «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій» до 25-ої річниці Незалежності України проведено наступні заходи:

          -ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У травні цього року дитячий табір «Юний турист» гостинно відчинив двері для 27 роїв-учасників з усіх куточків Чернігівщини для проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної грим «Сокіл» («Джура»);

          - національно-патріотична зміна в обласній літній школі для обдарованих та талановитих дітей.

          Під час перебування в обласній літній школі, поєднуючи кваліфіковане навчання зі змістовним відпочинком та насиченим дозвіллям, діти взяли участь в екскурсійних програмах «Чернігів – скарбниця українського Полісся», до музейно-меморіального комплексу партизанської слави «Лісоград» у м. Сновськ, Батуринської фортеці, м. Ніжин; різноманітних патріотичних конкурсах, інтерактивних вікторинах, пізнавальних і військово-спортивних квестах, різноманітних майстер-класах.

          Юні патріоти зустрічались з учасникам антитерористичної операції, прикордонниками, презентували науково-пошукові проекти, присвячені захисникам України.

          -продовжується обласна пошуково-дослідницька експедиція дітей і учнівської молоді для створення Книги Пам'яті Чернігівщини «Герої не вмирають». Учні беруть активну участь в експедиції. Вже визначено координатори в районах, створено робочу група в області, яка працює над узагальненням надісланих матеріалів та підготовкою проекту Книги Пам'яті;

          - виставка дитячих творчих робіт «Україна – це ми».

          На базі позашкільного навчального закладу «Центр дитячого та юнацького туризму і екскурсій» працює виставка дитячих творчих робіт «Україна – це ми», на якій представлено роботи переможців та лауреатів обласної краєзнавчо – патріотичної акції учнівської молоді «Від роду і до роду збережем традиції народу», а зліт переможців (близько 50 чоловік) цієї акції планується провести в серпні-вересні 2016 року.На обласну акцію надійшло 84 унікальні роботи високого рівня пошуково-дослідницької і суспільно-корисної роботи переможців районних (міських) етапів акції з18 районів області за старшою (46 робіт) та середньою (38 робіт) віковими групами.

          11 Серпня 2016 08:22

          Чернігівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді

          З нагоди 25-ї річниці незалежності України учнівський та педагогічний колективи Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді влаштували виставку-конкурс робіт вихованців гуртка технічного дизайну «Акварель» «Україна – європейська держава», а також виставку робіт вихованців та керівників гуртка гончарства «Всесвіт у кераміці» на базі музею ім. Г.Галагана, яка проводиться з червня по серпень. Усі бажаючі мають змогу ознайомитися з творчістю талановитих майстрів та їх учнів.

          У червні проведено перші обласні відкриті змагання повітряних зміїв «Крила надії», з нагоди 25-ї річниці незалежності України. Вироби учасників були виготовлені з використанням патріотичних кольорів та малюнків.

          10 Серпня 2016 12:34

          25-та річниця незалежності України - велике свято для всіх громадян. День незалежності є символом духовної єдності, волі та прагнення до свободи.

          Протягом січня-серпня 2016 року учнівським та педагогічним колективами Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва було проведено план заходів «25 творчих справ до 25-річчя Незалежності України»:

          - патріотичні концерти, які передавали любов до Батьківщини кожного учасника заходу;

          - творчий майданчик «Державна та національна символіка Батьківщини»;

          - флешмоби з використанням патріотичної символіки ;

          - обласний конкурс «А я просто україннка» , що включав у себе чотири етапи: «Берегиня роду», «Я майстриня», «Українська кухня», «Родина, родина – це вся Україна…», головною умовою конкурсу було вивчення учасниками історичної та культурної спадщини українського народу, відродження і розвитку національних традицій, збагачення національної культури, виховання громадянина в дусі патріотизму та демократичних цінностей;

          - IV обласний фестиваль-конкурс обдарованої молоді Чернігівщини «Поліський зорепад. Родинне коло». Участь у фестивалі-конкурсі брали майже всі райони Чернігівщини у різних номінаціях.

          - 3 радіопрограми патріотичного спрямування проекту «Крила», спільного проекту обласного радіо та Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва: «Разом з «Квіткою» – квітує Україна», «З Україною в серці», «Наша творчість і натхнення – Україні»;

          Фотовиставка «Незалежна та вільна моя Україна» до Дня Незалежності України та створення прапора Чернігівської області із природних матеріалів до Дня Прапора України стануть завершальними заходами, які входили до плану.

          Вихованці та педагоги Палацу не лише талановиті, активні, творчі та креативні особистостості, а й справжні патріоти рідної країни. Своєю плідною працею вони постійно доводять любов до Батьківщини.

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/