<<<34 - 44 з 4403>>>


26 Квітня 2024 13:47

«ВідНОВА:UA» — безкоштовна можливість побачити Україну та посприяти її відновленню

 

Активну молодь Чернігівщини віком від 18 до 35 років запрошують долучитися до національної програми з відновлення України «ВідНОВА:UA», у межах якої в 24 громадах України пройдуть молодіжні обміни.

Протягом 5 днів учасники проживатимуть в одній із громад, де знаходиться об’єкт відновлення, досліджуватимуть її культурні особливості, спілкуватимуться з однолітками з інших областей, братимуть участь у тренінгах, майстер-класах та екскурсіях. Попередній досвід будівельно-відновлювальних робіт не є обов’язковим для участі.

Етапи проведення молодіжних обмінів:

І хвиля молодіжних обмінів – червень - липень;

ІІ хвиля молодіжних обмінів – липень - серпень;

ІІІ хвиля молодіжних обмінів – серпень - вересень.

Додатково повідомляємо про те, що проживання, харчування та дорожні витрати учасників здійснюються за рахунок організаторів програми.

«ВідНОВА:UA» реалізується Міністерством молоді та спорту України спільно з Державною установою

26 Квітня 2024 12:16

Для тих, хто цікавиться історією!

Онлайн-курс «Історія українського громадянського суспільства» про суспільно-політичні події та процеси на шляху становлення українського громадянського суспільства доступний кожному.

Він створений для представниць і представників громадського сектору, органів державної та місцевої влади, освітян, активної молоді Фондом Східна Європа спільно з Українським інститутом на освітній онлайн-платформі «Зрозуміло!»: Юннати озеленили Чернігівщину

22 квітня відзначається Міжнародний день Землі: в усьому світі люди висаджують дерева, прибирають парки, сквери та водойми. Це день, коли людство зосереджує увагу на гострих проблемах навколишнього середовища та вживає заходів для їх вирішення.

Символічно на території КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» висадили алею самшиту та доповнили квіткову клумбу бересклетом вихованці гуртків «Основи флористики та фітодизайну» (керівники Тетяна Єсипова та Олена Чала). Діти також стали учасниками екологічної толоки та посадили на території КЗ «Чернігівський ліцей» 20 саджанців самшиту (керівник Олена Чала).

Вихованці гуртків «Лікарські рослини» (керівник Тамара Саук) та «Юні овочівники» (керівник Антоніна Оліференко), які працюють на базі КЗ «Березнянський навчально-реабілітаційний центр», взяли участь у Всеукраїнській акції з висадки дерев «Дерева Перемоги» та висадили на території закладу саджанці туї.

Прибравши територію біля своїх будинків, озеленивши дитячий майданчик та висадивши 15 кущів вічнозеленого самшиту по вулиці Високій у Чернігові, долучилися до загальнонаціональної трудової акції «Турбота

26 Квітня 2024 08:56

ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської виставки-конкурсу науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!»

У березні-квітні Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді організовано та проведено виставку-конкурс. На ній були представлені моделі літаків та БПЛА, суден та автомобілів, макети архітектурних споруд, виготовлені власноруч 53 здобувачами освіти закладів позашкільної та загальної середньої освіти області.

Журі розглянуло 43 експонати за такими категоріями: «Прилади та обладнання», «Ігри та іграшки з елементами техніки», «Техніка майбутнього», «Спортивно-технічне моделювання», «Архітектура та будівництво», «STEAM-проєкти», «БПЛА».

Конкурсні роботи вихованців Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Ніжинської станції юних техніків Ніжинської міської ради та Городнянської станції юних техніків Городнянської міської ради стали одними з найкращих.

Метою виставки-конкурсу є виявлення, розвиток обдарованих дітей та молоді, надання їм допомоги у виборі професії, залучення до науково-технічної, конструкторської, проєктної, винахідницької та пошукової діяльності; стимулювання творчого самовдосконалення дітей та молоді; залучення дітей та молоді до розроблення та впровадження освітніх проєктів з робототехніки та електроніки; популяризації спортивно-технічних видів спорту, інших напрямів технічної творчості серед дітей та молоді, досягнень науки, техніки

25 Квітня 2024 12:05

Ніжин приймав волейболістів, учасників районних змагань всеукраїнських шкільних ліг

 

Третій етап проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» стартував на Ніжинщині.  23 квітня за першість змагалися 12 команд юнаків-волейболістів з усього району.

Учні комунального закладу «Комарівська гімназія» (команда «Леви») стали одними з кращих під час гри і посіли ІІІ місце.

Вітаємо переможців змагань! Бажаємо єдності, витримки та успіхів у спорті! Дякуємо вчителю фізичної культури Віталію Курінському за виховання та підтримку чемпіонів!

 
 

 

 

23 Квітня 2024 17:06

До відновлення Чернігівщини долучаються студенти будівельних професій

Участь волонтерських організацій у відбудові Чернігівщини обговорили під час засідання міжфракційного депутатського об’єднання «Добробат — добровольчий будівельний батальйон», що відбулося під головуванням його керівника Володимира Крейденка, народного депутата України.

Під час зустрічі присутні обговорили 8 питань, які стосуються розбудови населених пунктів Чернігівщини, що постраждали внаслідок війни протягом 2023 року та першого кварталу 2024.

«Такі обговорення дають змогу актуалізувати проблеми та шукати їх вирішення спільно: різні гілки влади, громадянське суспільство, донори. Дещо з обговореного потребує змін у законодавстві, відтак прямий діалог з народними обранцями є дуже цінним», — зазначив Костянтин Мегем, перший заступник голови Чернігівської ОДА.

Про залучення студентів будівельних професій до відновлення інфраструктурних об’єктів регіону доповів Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської

23 Квітня 2024 15:59

Профорієнтаційна конференція про ІТ-сферу – ІТ Future Conf 2024

 

Освітньою командою Львівського ІТ Кластера організовується проведення профорієнтаційної конференції про ІТ-сферу – ІТ Future Conf 2024. Захід відбудеться 15 травня 2024 року  у змішаному форматі.

До участі запрошуються здобувачі освіти і вчителі інформатики. Участь – безкоштовна. Учасники конференції отримають сертифікати.

На заході передбачено представлення основних напрямків ІТ-індустрії:

• Living with Tech

• Cybersecurity

• Hardware (Robotics)

• Hardware (Electronics)

• Data Science

• UI/UX Design

• Artificial Intelligence

Учасники конференції дізнаються про:

- топ-напрямки з ІТ-сфери та пов`язані з ними професії;

- заклади освіти, де можна здобути відповідну освіту;

- кар’єрні перспективи в ІТ.

Вчителям та здобувачам освіти потрібно попередньо зареєструватися для участі: https://t.me/ITFutureConf2024_bot

Детальна інформація

23 Квітня 2024 15:04

XXХІ сесія Чернігівської обласної Ради старшокласників

 

18 квітня на базі Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, пройшла XXХІ сесія Чернігівської обласної Ради старшокласників «Свідомі заради майбутнього!».

В онлайн-зустрічі взяли участь лідери-старшокласники та координатори учнівського самоврядування закладів позашкільної та загальної середньої освіти Чернігівської області.

Розпочалася сесія хвилиною мовчання  за  загиблими  у Чернігові 17 квітня 2024  року внаслідок ракетних атак рф.

З вітальним словом до лідерів Чернігівської обласної Ради старшокласників звернулася Наталія Дягло, начальник відділу дошкільної, позашкільної освіти, оздоровлення та виховної роботи Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, яка наголосила на важливості лідерського руху на Чернігівщині, підтримці його на державному та місцевому рівнях в умовах воєнного часу.

Згідно Програми сесії в рамках профорієнтаційного

23 Квітня 2024 15:00

Мистецтво оригамі та паперопластики обговорили майстри з України та закордоння

52 педагоги з 17 закладів позашкільної та 12 закладів загальної середньої освіти України 19 квітня взяли участь в обласному відкритому вебінарі-практикумі для керівників гуртків оригамі та паперопластики. Доповідачами стали майстри з різних регіонів країни, Чехії та Іспанії.

19 квітня 2024 року на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді  відбувся  обласний відкритий вебінар-практикум для керівників гуртків оригамі та паперопластики, який  був присвячений актуальним питанням теорії та практики викладання оригамі в закладах освіти. Доповідачі з різних країн поділилися досвідом роботи та презентували авторські методики та розробки.

     Джон Саллас, майстер оригамі м. Бадалона (Іспанія),  розповів про те, як техніка Фрідріха Фрьобеля використовується в освітньому процесі. Ознайомив з історією виникнення мистецтва оригамі та поділився досвідом  розробки авторських моделей.

    Андрій Маєвський, методист, керівник гуртка «Оригамі та паперопластики» Житомирського міського центра науково-технічної творчості учнівської молоді, представив методичну модель національно-патріотичного виховання дітей та молоді, яка отримала гран-прі обласного етапу Всеукраїнського конкурсу методичних моделей закладів загальної середньої та позашкільної освіти з національно-патріотичного виховання дітей та молоді «Виховати особистість» (2023 рік).

   

22 Квітня 2024 14:06

Про проведення Всеукраїнського заходу «Ми розвиваємо STEM»

 

Інформуємо, що на виконання пунктів 5, 8 Плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти) до 2027 року,     затвердженого     розпорядженням     Кабінету     Міністрів     України від 13.01.2021 № 131-р., підпункту 2 пункту 5.3. Плану роботи Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» на 2024 рік (наказ ДНУ

«ІМЗО» від 27.12.2023 № 21/03-80), з метою виявлення, поширення ефективних підходів і результативних рішень розвитку напрямів STEM-освіти та створення інформаційної бази даних закладів освіти, які впроваджують STEM, протягом 2024-2027 років буде проведено Всеукраїнський захід «Ми розвиваємо STEM».

У 2024 році захід проводиться для закладів загальної середньої освіти за етапами:

Перший (березень-червень) – підготовчий етап: анонсування на сайті ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» (https://imzo.gov.ua/events/),

19 Квітня 2024 14:11

Обласний семінар щодо роботи учнівських лісництв на Чернігівщині

 

Педагогічні працівники закладів загальної середньої та позашкільної освіти, керівники учнівських лісництв з 10 громад 18 квітня узяли участь в обласному онлайн-семінарі «Дослідницька робота учнівських лісництв. Участь здобувачів освіти у Всеукраїнських природоохоронних конкурсах», проведеному комунальним закладом «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

    Основні питання, які розглядалися під час семінару:

- робота учнівських лісництв на території Чернігівщини та їхня дослідницька робота під час війни;

- участь здобувачів освіти області у всеукраїнських природоохоронних конкурсах;

- екологічне виховання дітей та молоді Деснянської громади в освітньому процесі Деснянського закладу позашкільної освіти «Центр творчості дітей та юнацтва» Деснянської селищної ради в умовах воєнного часу.

З досвідом роботи членів учнівських лісництв учасників онлайн-зустрічі ознайомили керівниця учнівського лісництва Світанківської гімназії Лосинівської селищної ради Ніжинського району Любов Хропата

<<<34 - 44 з 4403>>>