21 Квітня 2017 16:25

Навчально-польові збори – 2017 завершено

20 квітня 2017 року на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою відбулись урочистості з нагоди закриття навчально-польових зборів для учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування.

З 18 до 20 квітня 2017 року для юнаків та дівчат було організовано насичену програму не тільки з навчальних занять, а й патріотичний проект «Я – майбутнє України», знайомство з діяльністю позашкільних навчальних закладів, відвідування Кіно-культурного центру з національно-патріотичного виховання дітей та молоді з переглядом фільму «Воїни Духу», зустріч зі справжнім героєм-кіборгом Донецького аеропорту Вадимом Бойком.

Усі учасники виконали практичні стрільби з автомата Калашникова на стрільбищі в/ч 1688 смт Гончарівське Чернігівського району.

Привітали учасників перший заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Леонід Сахневич, начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький, головний спеціаліст Північного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, учасник антитерористичної операції Альберт Черешко. У своїх промовах вони висловили впевненість, що знання і практичні навички, отримані за ці три дні, мають стати у нагоді майбутнім

21 Квітня 2017 16:00

Дерево вражень і побажань

Під час проведення навчально-польових зборів, його учасникам було запропоновано залишити на стилізованих листках дуба свої враження та побажання організаторам заходу.

За підсумками такого своєрідного анкетування юнаки і дівчата відмітили:

  • високий рівень організації і проведення навчальних занять, стрільб з автомата АК-74, польового виходу та тактичної гри;
  • теплий прийом, дружню атмосферу, турботливе та поважне ставлення педагогічного колективу ліцею до всіх учасників зборів;
  • важливість практичного закріплення знань, отриманих під час вивчення предмета «Захист Вітчизни» та надання першої медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях;
  • цікаві патріотичні виховні заходи та набутий позитивний досвід за результатами участі в них;
  • важливість зустрічі й спілкування з героями антитерористичної операції;
  • можливість відчути себе у ролі солдата;
  • отримання яскравих вражень від нових знайомств та спілкування з ровесниками інших закладів;
  • смачне харчування в їдальні ліцею.

Натхненна насиченими трьома днями учнівська молодь надала пропозиції щодо частішого проведення занять з предмета «Захист Вітчизни» у такому форматі й побажала всім ліцеїстам та учасникам зборів успіхів і значних досягнень у навчанні та здійснення найзаповітніших

21 Квітня 2017 15:00

Третій день навчально-польових зборів. Військово-тактична гра.

Третього дня навчально-польових зборів на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою відбулося багато вражаючих подій. Військово-тактична гра не залишила байдужим жодного.

Світало… Ще хтось бачив сон про бойові стрільби: шквал куль, розпечені гільзи, запах пороху. Але додивитися сон не судилося! Пролунала команда «Навчальна тривога!». Хутко піднявшись із теплого ліжка, учасники зборів швидко одягнулись і вишикувались на плацу. Для них це було несподіванкою. Командири повідомили, що очікується напад ворогів, і поставили задачу переміститися в запасний район. Оперативно зреагувавши, учні  здійснили марш-кидок до Ялівщини. Ранковий весняний, сосновий, туманний ліс зустрів зимовим подихом. Але змерзнути не дали команди, які лунали щомиті: «Спалах праворуч», «Спалах ліворуч», «Хімічна небезпека» тощо. Повернувшись до розташування, підготувавши себе, юнаки та дівчата вирушили до одного з найулюбленіших місць ліцеїстів – їдальні. Смачний і поживний сніданок надав сили й енергії для подальших активних дій.

Вивчаючи екіпірування солдата, учасники були вражені тим, яке воно важке. Але отримавши малі саперні лопатки, загальновійськові захисні комплекти, протигази, навчальну зброю, сталеві шоломи та інше спорядження всі зрозуміли, що

20 Квітня 2017 16:14

Другий день навчально-польових зборів.

У рамках 3-денних навчально-польових зборів 19 квітня 2017 року юнаки та дівчата загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування після відпрацювання навчальної програми у смт Гончарівське відвідали позашкільні навчальні заклади обласного підпорядкування. 

         Учні Новгорода-Сіверської державної гімназії імені К.Д. Ушинського, вихованці Черешенської спеціалізованої школи-інтернат І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів 19 квітня відвідали позашкільний навчальний заклад «Чернігівська обласна станція юних натуралістів».

         Людмила Трегубова, директор закладу, гостинно зустріла учасників навчально-польових зборів. Використовуючи мультимедійну презентацію ознайомила їх з діяльністю станції та розповіла про роботу педагогічного та учнівського колективів. Цікавою та пізнавальною для дітей стала екскурсія до музею хліба, куточку іграшок та оберегів, зоологічного куточку.

         Неабияке задоволення та нові знання отримали діти взявши участь у майстер-класі «Підкова-оберіг для захисника Вітчизни». Педагоги станції запропонували зробити не просто підкову, а справжню карту мрії. Діти разом з керівниками декорували свою саморобку різними деталями – монетами, крупами, горохом, лавровим листом, насінням, колосками пшениці, сухими квітами та іншими

20 Квітня 2017 16:11

Учора, 19 квітня, працівниками Управління освіти і науки обласної державної адміністрації та Північного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції в рамках проведення навчально-польових зборів організувано зустріч з дітьми військовослужбовців-учасників АТО.

Приємно відзначити, що подібний захід проходить вже вдруге.

Зустріч розпочалася з екскурсії Чернігівським ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою. Сьогодні браві ліцеїсти, а минулого року учасники подібної зустрічі, Опікунов Олексій та Чуджановський Микита з іншими вихованцями ліцею із задоволенням провели екскурсію вже такими рідними стінами. Олексій та Микита розповіли про особливості адаптації до нових для них умов навчання та виховання в навчальному закладі. Гості оглянули виставку стрілецької зброї та пообідали разом з ліцеїста.

Наступна зупинка – Чернігівський обласний педагогічний ліцей для обдарованої сільської молоді Чернігівської обласної ради. Представниці учнівського парламенту закладу гостинно зустріли учасників екскурсії, показали навчальні аудиторії, із захопленням розповіли про унікальність їх альма-матер. Федорченко Антоніна, педагог-організатор ліцею, у цікавій тренінговій формі провела знайомство між дітьми.

Родзинкою такого насиченого дня стала поїздка до позашкільного навчального закладу «Центр національно-патріотичного

20 Квітня 2017 14:36

Другий день навчально-польових зборів, виїзд до військової частини смт Гончарівське

Другий день для учасників навчально-польових зборів, розпочався  з навчальних тренувань з практичної стрільби з автомата Калашникова на базі військової частини смт Гончарівське Чернігівського району.

Кожен з учасників мав змогу зробити десять влучних пострілів у мішень з відстані 100 метрів. Стрільба з автомата, без перебільшення, стала однією з найяскравіших подій дня, після якої юнаки та дівчата ще довго ділилися враженнями один з одним.

За сприяння Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області було організовано екскурсію, під час якої всі учасники мали можливість не тільки побачити на власні очі справжню бойову зброю, металошукачі, спецодяг водолазів, бронежилети, каски, а й приміряти  будь-яке спорядження рятувальників. Також всі охочі отримали відповіді  військовослужбовців на питання, які їх цікавили.

Учасник навчально - польових зборів Оліхнович Денис, переселенець з Луганської області, поділився своїми враженнями Чернігівському телебаченню від навчальних занять під час перебування на військовому полігоні. У 2015 році юнак став вихованцем Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, за два роки навчання в закладі отримав ліцейське звання «молодшого віце-сержанта». Денис має повагу та авторитет

20 Квітня 2017 14:17

Творчий патріотичний проект «Я – майбутнє України» для учасників навчально-польових зборів

Три дні учасники навчально-польових зборів проведуть разом, виконуючи складні та цікаві навчальні завдання з військово-фізичної підготовки. Щоб більше дізнатися один про одного, традиційно в перший день навчально-польових зборів проводиться вечір знайомства. Цьогоріч юнаки та дівчата взяли участь у творчому патріотичному проекті «Я – майбутнє України», який відбувся у Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Під час презентацій загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування ровесники ділилися своїм найкращим досвідом у проведенні різноманітних заходів патріотичного спрямування до найважливіших дат з історії українського народу – Дня Соборності України, Дня вишиванки, Дня Гідності і Свободи, Дня захисника України, Дня пам’яті та примирення та ін. На презентаційних світлинах – зустрічі з ветеранами Другої Світової, учасниками антитерористичної операції, відкриття пам’ятних дощок загиблим/померлим героям АТО, екскурсії до пам’ятних місць Чернігівщини і України та військових частин, участь у благодійних акціях, звернення до захисників України, допомога людям похилого віку, участь у змаганнях та інтелектуальних конкурсах, патріотичних вишколах, флешмобах та багато іншого.

У кожному навчальному закладі особливе ставлення до подій,

20 Квітня 2017 14:13

Відкриття навчально-польових зборів для учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування,

18 квітня проведено урочисте відкриття навчально-польових зборів учнів одинадцятих класів загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. У цьому році до участі у заході долучились 12 дівчат, які вивчали предмет «Захист Вітчизни» за програмою для юнаків.

Привітати юнаків і дівчат з початком навчально-польових зборів завітали голова Чернігівської обласної державної адміністрації Валерій Куліч, начальник Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації Микола Конопацький, військовий комісар Чернігівського обласного військового комісаріату, полковник Олександр Криворучко, головний спеціаліст Північного міжрегіонального сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, учасник антитерористичної операції Альберт Черешко, представники Управління освіти і науки обласної державної адміністрації, Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського, директори позашкільних навчальних закладів обласного підпорядкування.

Розпочалось святкове відкриття з виконання Державного Гімну України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам`ять

20 Квітня 2017 14:11

Навчально-польові збори для учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування

18-20 квітня 2017 року на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою відбудуться навчально-польові збори для учнів 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів обласного підпорядкування.

Участь у зборах візьмуть юнаки і дівчата 11 – х класів Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді, Ніжинського обласного педагогічного ліцею, комунального закладу «Борзнянська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів», комунального закладу «Черешенська спеціалізована школа-інтернат    І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів», Новгород-Сіверської державної гімназії імені К.Д.Ушинського, комунального закладу «Чернігівська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ст.», Яблунівської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ст., Краснохутірської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ст. Усього 241 учень (в тому числі 12 дівчат).

Навчальні заняття проходитимуть на базі Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Урочисте відкриття навчально-польових зборів відбудеться